Opstijgend vocht

Vochtopsporing

Opsporen van vochtintredes en lekkages op een efficiënte manier voor een definitieve resultaat. Voor een maximaal resultaat zetten wij in op zowel conventionele opsporingstechnieken, als op thermografische analyse voor een snelle opsporing. Door deze diverse aanpak kunnen wij steeds een sluitend advies aanreiken.

Vocht opsporen met warmtebeeldopnames

Leidingen controleren
Leidingen controleren

Lek- en vochtproblemen kunnen erg vervelend zijn. De oorzaak opsporen is vaak geen gemakkelijke opdracht.

Om verdere bouwschade en eventuele gezondheidsklachten te vermijden dienen deze problemen aangepakt te worden. BCB bvba gebruikt de meest moderne technieken om de oorzaak van de vochtintrede te achterhalen of de oorsprong van het lek terug te vinden.

Contacteer BCB

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Opsporing van volgende problemen:

  • Lekkage in leidingen
  • Verlies op verwarmingsleidingen
  • Waterdichtheid van daken
  • Vochtintredes
  • Opstijgend vocht
  • Condensatieproblemen
  • Ventilatieproblemen
Controle van leidingen
Controle van leidingen
Leidingen controleren
Leidingen controleren

Opsporen van vochtproblemen

Naast de conventionele technieken worden ook infrarood- of warmtebeeldcamera’s ingezet bij opsporingen. Deze niet-destructieve techniek gebruikt temperatuurverschillen om problemen vast te stellen. Vochtintredes, lekkages en opstijgend vocht worden zichtbaar met een thermische camera.

Opstijgend vocht
Opstijgend vocht

Problemen door vochtigheid

Vochtophoping door condensatie- problemen kan aan de hand van thermografie opgespoord worden. Overmatige productie van vocht kan in kaart gebracht worden door gebruik te maken van dataloggers. Met ons advies over ventilatie, isolatie en vochthoeveelheden via conforme rapportage kunnen we aan de slag om de schimmels en eventuele gezondheidsklachten te vermijden.

Controle van leidingen
Controle van leidingen

 

Meer info zie Thermografie, Expertise en Referenties.