Expertise en Detailmetingen Luchtdichtheid

Hulp nodig?

Spreek je liever iemand? Bel ons algemeen nummer zodat we je kunnen verder helpen!

+32 489 993 397

Vraag uw offerte aan voor Expertises

Expertise en detailmetingen

Dit omvat multidisciplinaire studies en metingen van gebouwen en bouwelementen. Voorbeelden zijn het bepalen van de luchtpermeabiliteit van bouwelementen, densiteitscontroles van isolatie, luchtdichtheids-metingen van grotere volumes, akoestische metingen, EPB-dossiers opmaken, enzovoort.Door meerdere ventilatoren in te schakelen kan de luchtdichtheid van grotere volumes gemeten worden.

Expertise en Detailmetingen

Expertise en DetailmetingenControle van permeabiliteit – wandaansluiting

Bepalen van de luchtpermeabiliteit van betonblokken bij zichtmetselwerk met een detailmeting. Door een drukverschil te creëren kan de luchtdoorlaatbaarheid met een nauwkeurigheid van 0,1 m³/h gemeten worden.

Expertise en Detailmetingen

Expertise en DetailmetingenControle op luchtverlies aan plint- en vensteraansluiting

Bij de linkerfoto zien we een detailmeting van het luchtverlies op 1 meter plintaansluiting, behandeld met Blowerproof Liquid.
Rechts werd in een testruimte de druk opgevoerd tot -200Pa om zelfs de kleinste luchtintredes via het schrijnwerk te kunnen vaststellen.

Expertise en Detailmetingen

Expertise en DetailmetingenDensiteit– en isolatiecontrole

Door middel van thermografie kan een densiteitscontrole van de inblaasisolatie plaatsvinden. Het gewicht per m³ ingeblazen isolatie wordt hierbij gecontroleerd om tekorten of verzakkingen vast te stellen. In tegenstelling tot wortelnames van de opbouw, is thermografie een niet-destructieve techniek.

Expertise en Detailmetingen

Expertise en DetailmetingenControle van schrijnwerk

Het schrijnwerk kan tijdens productie, transport, plaatsing,… schade oplopen. Het kleinste defect is vaak niet zichtbaar voor het blote oog, maar dankzij infrarood onderzoek wordt het probleem toch zichtbaar.

Expertise en Detailmetingen

Expertise en Detailmetingen